latinica  ћирилица
04/09/2023 |  13:19 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Црнадак да се не радује, сутра и он може бити оптужен (ВИДЕО)

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак не треба да се радује монтираној оптужници против предсједника Српске Милорада Додика, јер сутра и он може бити оптужен, рекао је за РТРС бивши члан ПДП-а и адвокат Синиша Ђорђевић.
Синиша Ђорђевић - Фото: РТРС
Синиша ЂорђевићФото: РТРС

Ђорђевић је истакао да очигледно да је оптужница против Додика политички мотивисана и монтирана.

- Сличан случај смо имали против Младена Иванића, када сам био његов бранилац. И против Иванића је била политички монтирана оптужница. И добро зна Црнадак какве смо понуде добијали како би Иванић био ослобођен - рекао је Ђорђевић.

Каже да је знајући шта је прошао Иванић, то би требало бити наук Црнатку да се не радује.

- Ово што ради такозвани високи представник преко правосуђа БиХ је кратког даха и може се окренути против Црнатка. Сутра и Црнадак може бити оптужен, јер и он је у политици преко 25 година и био је на разним функцијама - навео је Ђорђевић, пеагујући на изјаву Игора Црнатка, потпредсједника ПДП-а, који је у интервју за Српска инфо рекао да предсједник Републике Српске Милорад Додик треба поднијети оставку ако буде потврђена оптужница против њега.

Ђорђевић истиче да је Црнадак ово изјавом постигао аутогол.

- Након ове приче, Милрад Додик може владати до краја живота - каже Ђорђевић.

Ђорђевић подсјећа да је Додик потписивањем указа радио свој посао.

- Шта је то Додик учинио у оквиру својих ингеренција? Свако ће поставити питање да ли је Додик имао овлашћење да потпише законе. Њега у принципу само треба интересовати да ли је НСРС донијела закон и да ли је урађено у складу са процедурама - навео је Ђорђевић.

Упитао је докле ће ићи поједници да се радују туђој несрећи.

- За Црнатка и ПДП ово је катастрофа. Ово показује да су неки ближи такозваој међунардној заједници више него што би требали - изјавио је Ђорђевић.

Нагласио је да је ПДП престала бити његова странка оног момента кад је наступило подаништво према међународној заједници.