latinica  ћирилица
04/09/2023 |  17:09 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Кошарац: Опозиција нападима на Додика врши легализацију Шмита

Опозиција у Републици Српској политички је капарисана од појединих западних амбасада. Они јесу за власт, али нису за Републику Српску, рекао је Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Умјесто да стане уз легално и легитимно народном вољом изабраног предсједника Српке, који ради свој посао у складу са уставним надлежностима, опозиција је изабрала нелегитимног Шмита, америчку Амбасаду, неуставни Суд, неуставно Тужилаштво и политички монтиран процес, односно прогон предсједника Српске - додао је Кошарац.

Додаје да се таквим потезима, опозиција је верификовала и легализовала политичке непријатеље Српске, првенствено мислећи на Шмита и Марфија.

- Постали су сарадници и савезници људима који не мисле ништа добро Републици Српској и српском народу, људима који воде процесе против предсједника и институција Српске.Поражавајуће је што у политичкој агенди опозиције нема јединства око важних националних питања и одбране институције предсједника и других институција Српске - истич Кошарац.

Кошарац наводи да предсједник Републике Српске води патриотску и национално одговорну политику.

- Да, господо опозиционари, овдје се бране институције Српске и њен предсједник, који води патриотску и национално одговорну политику! Шта би се догодило да су они на мјесту предсједника Републике?! Сасвим сигурно, били би у функцији интереса западних амбасада, бјелосвјетских мешетара (читај Шмита). Њима би Република Српска и њене институције биле на маргинама и у запрећку, како се и данас према њима односе - написао је Кошарац на свом Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Каже да је кампања коју опозиција води против Додика, срамна.

- Срамна је кампања коју опозиција води против Милорада Додика лично и против институције предсједника Републике. Нека им је на образ и част! Недавно је предсједник Додик рекао да је због Републике Српске угрозио Милорада Додика. Да ли би тако нешто опозиција могла и да каже, а камоли да уради?! Најблаже речено нисам сигуран - закључио је Кошарац.