latinica  ћирилица
05/09/2023 |  13:08 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Све спремно за кошаркашки спектакл и прославу 50 година постојања КК Игокеа (ФОТО/ВИДЕО)

Све је спремно за кошаркашки спектакл и прославу 50 година постојања КК Игокеа, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре поводом отварања Интернационалног кошаркашког турнира.
Конференција за новинаре Игокее - Фото: РТРС
Конференција за новинаре ИгокееФото: РТРС

Генерални менаџер КК Игокеа Игор Додик захвалоио је свима који су помогли у организацији турнира.

- Хвала пуно и свим екипама, играчима и тренерима који су дошли - истакао је Додик.

Додик је честитао селектору Србије Светиславу Пешићу на пласману репрезентације Србије у полуфинале Мундобаскета.

- Имао сам прилику да видим терене, мислим да ће игграчи уживати, да ће нас вријеме послужити. Све је лијепо уређено и мислим да је и то добра мотивација играчима - рекао је тренер ЦСКА из Москве Емил Рајковић.

Његова екипа допутовала је синоћ у Бањалуку.

Када је ријеч о ревијалној утакмици, Додик је додао да ће сигурно бити играчи из региона са успјешним каријерама, али и много звијезда, поред ветерана Игокее, напомињући да је спектакл загарантован.

 Кошаркашки клуб Игокеа имао је проблема с повредама, али тренер Владимир Јовановић не сумња у залагање играча.

- Турнир је изазвао велико интересовање. Није мала ствар за један клуб да слави 50 година од оснивања и поносни смо због прилике да се такмичимо с великим европским клубовима - рекао је Јовановић.

Спортски директор Клуба Вук Радивојевић изразио је наду да ће сви уживати у кошаркашком спектаклу, те додао да је ријеч о празнику кошарке.

- Веома ми је драго што су у Бањалуци и Лакташима тренери и играчи с којима сам сарађивао, тренирао и играо током своје каријере. Надам се да ћемо сви уживати у утакмицама, али и пратећим садржајима које смо припремили - рекао је Радивојевић.

Подсјећамо, Бањалука и Лакташи ће од 6. до 10. септембра бити домаћини турниру који организује Кошаркашки клуб Игокеа поводом 50 година од његовог оснивања, а Радио-телевизија Републике Српске преносиће мечеве овог турнира.

На турниру ће наступити ЦСКА из Москве, Партизан из Београда, Хапоел из Јерусалима и два турска клуба Турк телеком и Галатасарај.

Кошаркашки клуб из Александровца основан је 1973. године под називом Поткозарје.

Игокеа, која овај назив има од 1997. године, данас је препознатљив кошаркашки клуб који наступа у најјачкој регионалној АБА лиги, а више пута освајао је првенство и Куп БиХ.