latinica  ћирилица
06/09/2023 |  07:04 ⇒ 22:17 | Аутор: РТРС

РТРС, 20.00 - Све спремно за Интернационални кошаркашки турнир "Првих 50 година Игокеа" (ФОТО/ВИДЕО)

Све је спремно за вечерашње отварање Интернационалног кошаркашког турнира у Бањалуци и Лакташима, на којем ће наступити велика имена и клубови европске кошарке, а поводом прославе 50 година Кошаркашког клуба Игокеа из Лакташа. Пренос на Радио телевизији Републике Српске од 20.00 часова.
Интернационални кошаркашки турнир "Првих 50 година Игокеа" - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Интернационални кошаркашки турнир "Првих 50 година Игокеа"Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

За Интернационални кошаркашки турнир у Бањалуци, све је спремно, екипе су на терену, добра атмосфера је у зраку, а очекује се и много изненађења за публику, као и акробатски наступи.

Свечаном отварању Интернациналог кошаркашког турнира присуствоваће и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Прву утакмицу играју Игокеа и ЦСКА из Москве на теренима Националног тениског центра.

Спортски директор КК Игокеа Вук Радивојевић рекао је за РТРС ће Међународни кошаркашки турнир поводом 50 година постојања КК Игокеа бити један од најквалитетнијих турнира пред почетак кошаркашке сезоне.

- Све су екипе јаке и припремају се за почетак сезоне - изјавио је Радивојевић.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

Истакао је да је све спремно за спектакл.

Кошаркашки клуб Игокеа ће од данас до 10. септембра бити домаћин кошаркашког спектакла на којем ће наступити реномирана имена попут Партизана, ЦСКА, Галатасараја, Турк Телекома и Хапоела из Јерусалима.

Интернационални кошаркашки турнир - Игокеа 50

На специјално уређеном централном терену Националног тениског центра у Бањалуци, те у Спортској дворани у Лакташима, публика ће имати прилику да ужива у мечевима великих европских клубова на којем ће осим домаћина, играти горостаси европске кошарке Партизан Моцартбет, ЦСКА, Турк Телеком, Галатасарај НЕФ, Хапоел Јерусалем, а на паркету у Бањалуци заиграће и ветерани клуба са ветеранима пријатељских клубова.

Долазак екипе Галатасараја

Ријеч је о јединственом спортском догађају јер ће се кошарка играти на отвореном, а за ове намјене биће постављен паркет намијењен за овакву игру, који се поставља и демонтира у кратком периоду.

Све мечеве преносиће РТРС.