latinica  ћирилица
06/09/2023 |  11:37 ⇒ 11:37 | Аутор: СРНА

Црнадак: "Скупштина на отвореном" биће одржана у складу са законом

Шеф Клуба ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак изјавио је да ће сутрашња "скупштина на отвореном" испред Парламента Српске бити организована без иједног инцидента, у складу са законом, и да нису добили одбијеницу за њено одржавање.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Црнадак је рекао да ће то бити скупштина за народ и одбрану народне воље и Народне скупштине као најважније институције, као и да имају сличне планове и за још неке градове у Српској.

- Сутра се показује ко држи до себе, до својих гласача и Народне скупштине - рекао је Црнадак на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је упитао зашто СНСД не усвоји закон о Уставном суду БиХ бар у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, јер Српска има пет, а ХДЗ четири делегата, а онда би сви заједно тражили довољан број гласова у Представничком дому.

Коментаришући Додикову изјаву да ће бити забрањен улазак Кристијану Шмиту у Српску, Црнадак је упитао зашто тужиоци из Републике Српске нису подигли оптужницу по кривичној пријави Додика против Кристијана Шмита за лажно представљање, те апеловао да се "не дозволи улазак у оружане сукобе".