latinica  ћирилица
06/09/2023 |  20:35 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Додик: Турнир сјајна прилика да гледамо свјетске асове; Уживаћемо у кошарци (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик обратио се на отварању кошаркашког турнира поводом 50. рођендана Игокее и поручио да је он посвећен свим добрим људима.
Интернационални кошаркашки турнир "Првих 50 година Игокеа" - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Интернационални кошаркашки турнир "Првих 50 година Игокеа"Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Ово је вече пораза, побједа, плача, смијеха, ово је наших 50 година. Имаћемо прилику да гледамо свјетске асове у наредних неколико дана. Уживаћемо сви у доброј кошарци. Честитам и репрезентацији Србије на полуфиналу, а биће и више - рекао је Додик.

Истакао је да је Игокеа важан спортски колектив Српске, као и да је његова спортска каријера везана за кошарку и клуб из Александровца за који је играо.

- Наше играње кошарке је обиљежило ривалство са Кошаркашким клубом Борац са којим смо данас братски клубови - рекао је Додик и додао да ће бити подржан развој Борца.

Предсједник Кошаркашког клуба Игокес Борис Спасојевић пожелио је добродошлицу учесницима турнира у Бањалуку, Лакташе и Републику Српску.

- Част ми је да као дугогодишњи играч, а сада предсједник клуба могу да поздравим великане који су дошли да увеличају овај наш јубилеј - рекао је Спасојевић.

Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Он је захвалио свим људима који су у протеклих 50 година били дио ове велике спортске породице.