latinica  ћирилица
07/09/2023 |  07:08 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Интернационални кошаркашки турнир: Хапоел са Турк Телекомом, Игокеа против Галатасараја (Пренос на РТРС)

На Интернационалном кошаркашком турниру поводом 50 година постојања КК Игокеа данас су на програму два меча.
Кошаркашки турнир (Фото: BC Igokea) -
Кошаркашки турнир (Фото: BC Igokea)

У 16.50 часова играју Хапоел и Турк Телеком, а од 20.00 часова Игокеа против Галатасараја.

Искусни крилни центар и некадашњи капитен ЦСКА Никита Курбанов, након синоћње утакмице против Игокее, у суперлативу је говорио о организацији турнира на отвореном у Бањалуци и Лакташима.

Центар Кошаркашког клуба Игокеа и црногорски репрезентативац Зоран Николић изузетно је задовољан јачином и организацијом турнира на отвореном, који се од 6. до 10. септембра игра у Бањалуци и Лакташима, поводом пола вијека постојања тима из Александровца.

Тренер кошаркаша ЦСКА из Москве Емил Рајковић, коментаришући синоћни меч између своје екипе и Игокее, рекао је да је за коначан резултат утакмице пресудило то што је московска екипа искористила одсуство неколицине првотимаца, прије свега плејмејкера Стефана Мудија.

Тренер Кошаркашког клуба Игокеа Владимир Јовановић рекао је да је Интернационални кошаркашки турнир поводом пола вијека постојања клуба из Александровца велики догађај за Српску али и за Игокеу.

Бивши НБА играч и прослављени српски кошаркаш Ненад Крстић присутвовао је синоћ првом мечу Интернационалног кошаркашког турнира између Игокее и ЦСКА.

- Прије свега, драго ми је да сам овдје поводом јубилеја који је јако значајан, а то је 50 година Игокее. На нашим просторима, то је доста значајан јубилеј за један такав клуб. Част је да сам овдје и да својим присуством могу да увеличам овај турнир - рекао је Крстић.

Кошаркаш Галатасараја и капитен репрезентације БиХ Миралем Халиловић рекао је за РТРС да је фантастичан осјећај бити дио овако јаког турнира.

- Имамо одличне тимове, играче и тренере - истакао је Халиловић.

Нагласио је да Галатасарај спреман за сљедећу сезону.

- Појачали смо се. Турска лига је јака и биће велика борба за плеј-оф - истакао је Халиловић.

Кошаркашки спекаткл у Бањалуци и Лакташима нуди садржаје и за најмлађе

Све мечеве пратите на програму РТРС-а.

У Бањалуци је синоћ отворен Интернационални кошаркашки турнир поводом обиљежавања 50 година кошаркашког клуба Игокеа.

У првој утакмици московски ЦСКА био је бољи од домаћина турнира, резултатом 82:66.

Поред Игокее и ЦСКА из Москве на турниру наступају још Партизан, Галатасарај, Турк Телеком и Хапоел из Јерусалима, а смотра траје до 10. септембра.