latinica  ћирилица
08/09/2023 |  18:39 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Интернационални кошаркашки турнир: ЦСКА убједљив (ФОТО)

Кошаркаши ЦСКА убједљиво су савладали Галатасарај (88:50) и у недјељу играће у финалу Интернационалног кошаркашког турнира, који се игра поводом 50 година постојања КК Игокеа.
Кошаркашки турнир, ЦСКА - Галатасараj - Фото: РТРС
Кошаркашки турнир, ЦСКА - ГалатасараjФото: РТРС

ЦСКА је након славља против Игокее (82:66) одиграо одличну утакмицу и сасвим заслужено изборио прилику да у финалу подигне трофеј.

По четвртинама је било: 21:6, 26:18, 26:9, 15:17.

Најефикаснији у побједничкој екипи били су Астапкович, Џекири и Мбаје са по 14 поена, док су код Галатасараја Волден и Халиловић постигли по 10.

Галатасарај ће и поред убједљивог пораза играти за треће мјесто у недјељу, док ће домаћин Игокеа покушати да дође до петог мјеста.

Од 20.00 часова на терен ће изаћи кошаркаши Партизана и Хапоела.

Овај дуел као и све сусрете током турнира можете пратити у директним преносима на програму РТРС-а.

Интернационални кошаркашки турнир игра се у Бањалуци и Лакташима, од 6. до 10. септембра, а сутра су на програму два меча. У првом од 17.00 часова на терен ће ветерани Игокее против ветерана пријатеља, док од 18.30 часова играју Партизан и Турк Телеком.

- Поносан сам што сам на челу клуба који слави 50 година, али сам посебно поносан на ово што смо видјели у претходна три дана, а вјерујем и у наставку турнира. Предиван амбијент, церемонија отварања је била прави спортски спектакл - поручио је Борис Спасојевић, предсједник КК Игокеа.

У недјељу су мечеви за пласман, утакмице за пето, треће и прво мјесто.

На турниру учествују поред домаћина Игокее, Партизан Београд, ЦСКА Москва, Турк Телеком, Галатасарај и Хапоел из Јерусалема.