latinica  ћирилица
08/09/2023 |  22:01 ⇒ 09/09/2023 | 08:14 | Аутор: РТРС

Интернационални кошаркашки турнир: Партизан славио против Хапоелa (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана савладали су Хапоел (86:81) у другом мечу трећег дана Интернационалног кошаркашког турнира, који се игра поводом 50 година постојања КК Игокеа.
Интернационални кошаркашки турнир (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Интернационални кошаркашки турнир (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

По четвртинама је било 30:20, 13:27, 22:19, 21:15.

Веома неизвiјесна утакмица, у којој су "црно-бијели" сломили отпор екипе из Израела тек у самом финишу сусрета за прву побједу на турниру. Изабраници тренера Жељка Обрадовића одлично су отворили меч, послије првих 10 минута имнали су +10 (30:20), али друга и трећа четвртина пролазе у благој предности Хапоела. Ипак, на крају пресудио је "суви" квалитет Партизана, који је имао велику подршку у препуној дворани у Лакташима.

Најефикаснији у Партизану био је Јарамаз са 12 поена, Зек Ледеј и Балша Копривица су дали по 10, по девет су дали Џејмс Нанели и Данило Анђушић, а капитен Кевин Пантер је постигао шест поена.

Одлична атмосфера допринијела је квалитету утакмице, рекао је Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Партизана.

- Тешка и неизвјесна утакмица, али на крају смо славили. Сутра нова утакмица, играмо на отвореном терену, очекујем добру атмосферу и наравно нашу побједу - поручио је Ален Смаилагић, кошаркаш Партизана.

Тренер Хапоела, српски стручњак Александар Џикић, каже да му је била част што игра против евролигашке екипе као што је Партизан.

- Добра утакмица, добро смо парирали јаком Партизану. Задовољан сам што учествујемо на овако јаком турниру - истакао је Џикић.

 

 

Утакмицу је посматрао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је прије почетка имао срдачан разговор са директором Партизана Зораном Савићем, али и српским тренером на клупи израелског тима Александром Џикићем.

Зоран Савић и Милорад Додик (Фото:ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Познат је и први финалиста турнира, а то је екипа ЦСКА која је убједљиво савладала Галатасарај (88:50) и уз тријумф против Игокее (82:66), обезбиједили су прилику да дођу до трофеја. 

Најефикаснији у побједничкој екипи били су Астапкович, Џекири и Мбаје са по 14 поена, док су код Галатасараја Волден и Халиловић постигли по 10.

Галатасарај ће и поред убједљивог пораза играти за треће мјесто у недјељу, док ће домаћин Игокеа покушати да дође до петог мјеста.

Интернационални кошаркашки турнир игра се у Бањалуци и Лакташима, од 6. до 10. септембра, а сутра су на програму два меча. У првом од 17.00 часова на терен ће ветерани Игокее против ветерана пријатеља, док од 18.30 часова играју Партизан и Турк Телеком.

- Поносан сам што сам на челу клуба који слави 50 година, али сам посебно поносан на ово што смо видјели у претходна три дана, а вјерујем и у наставку турнира. Предиван амбијент, церемонија отварања је била прави спортски спектакл - поручио је Борис Спасојевић, предсједник КК Игокеа.

У недјељу су мечеви за пласман, утакмице за пето, треће и прво мјесто.

На турниру учествују поред домаћина Игокее, Партизан Београд, ЦСКА Москва, Турк Телеком, Галатасарај и Хапоел из Јерусалема.