latinica  ћирилица
09/09/2023 |  07:28 ⇒ 09:51 | Аутор: РТРС

Љекари Српске и Србије након компликоване операције: И најтеже ствари могуће уз добру сарадњу (ВИДЕО)

Спасавање особе којој је напукла срчана предкомора резултат је великог залагања, рада и визије коју смо имали када смо формирали Клинику за кардиохирургију, којој је најважнији циљ спасавање људи, рекао је за РТРС Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
Љекари из Српске и Србије - Фото: РТРС
Љекари из Српске и СрбијеФото: РТРС

 - Универзитетско клинички центар Републике Српске је сада комплетан, подигли  смо ниво здравствене услуге формирањем Клинике за кардиохирургију - рекао је Шобот.

Шобот је навео да је на Клиници за кардиохирургију извршено 300 успјешних операција на које су поносни.

- Ово је изузетно одговоран и тежак посао, мотивација је кад спасите млад људски живот. Ово нам даје снагу и мотив да наставимо даље да радимо - истакао је Шобот.

Шобот наводи да без сарадње са колегама из Србије кардиохирургија данас не би ни постојала.

- Годинама учимо од њих и сарађујемо са њима и без Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" и Клинике за кардиохирургију Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" не би било ни кардиохирургије у Бањалуци. Заједно снмо се борили од самог почетка, од оснивања до набављања опреме и свега потребног како би бањалучка кардиохирургија била оваква каква данас јесте - закључио је Шобот.

Петар Вуковић, замјеник управника Клинике за кардиохирургију Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" навео је да је част и задовољство да са колегама из Бањалуке раде заједно.

- То је сада устаљена ствар гдје сарађујемо. УКЦ је једна озбиљна институција у којој се осјећамо као код своје куће. Видимо један велики напредак који ће у будућности бити још већи - рекао је Вуковић.

Кардиохирург Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Београд, Миодраг Перић наводи да је све беспријекорно урађено на вријеме и да је на крају све било онако како су љекари очекивали.

- И најтеже ствари су могуће када постоји сарадња и добри међуљудски односи - навео је Перић и закључио да грађани Српске имају савршене љекаре на Универзитетско клиничком центру.

Подсјетимо, правовременом, компликованом операцијом тим љекара Универзитетског клиничког центра у Бањлуци је прије који дан спасио особу којој је напукла срчана преткомора.

Захват је био компликован и секунде су одлучивале о животу.