latinica  ћирилица
10/09/2023 |  20:50 ⇒ 11/09/2023 | 07:42 | Аутор: РТРС

Партизану трофеј у Бањалуци; У великом финалу пао ЦСКА (ФОТО)

Фантастичних пет дана Интернационалног кошаркашког турнира, којим је КК Игокеа обиљежила 50 година постојања, свечано и спектакуларно је завршено узбудљивом утакмицом московског ЦСКА и београдског Партизан Моцартбета.
Кошаркаши Партизана (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Кошаркаши Партизана (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Тутулу побједника кући носи Партизан Моцартбет, који је славио (74:54). По четвртинама је било: 20:19, 13:7, 22:17, 19:11.

Побједничком тиму пехар је уручио Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

- Поносни смо и срећни што је велики јубилеј Игокеа м:тел прослављен у духу најбоље кошарке. Овај јединствени спортски догађај поставио је озбиљне стандарде, у Лакташе и Бањалуку довео хиљаде посјетиоца из цијелог региона и Европе, али и на посебан начин показао да је кошаркашки клуб Игокеа м:тел након 50 година изазовног рада, труда и постојања један од најбољих промотера Републике Српске у цијелом свијету - поручио је Додик.

Побједнички пехар кошаркашима Партизана уручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а након тога је услиједио фантастичан ватромет, с којим је спуштена завјеса на ову смотру.

Водили су изабраници тренера Жељка Обрадовића током свих 40 минута, и овај турнир завршавају са максималним учинком, од три побједе.

Најефикаснији у победничком тиму били су Ален Смаилагић и Данило Анђушић са по 13 поена, док је новајлија Пи Џеј Доужер убацио 10 поена.

Подсјећамо, до финала ове двије екипе дошле су послије двије побједе. "Црно-бијели" су били бољи од Хапоела и Турк Телекома, док је ЦСКА савладао Игокеу и Галатасарај.

Финални меч играо се у фантастичном амбијенту пред готово пуним трибинама Националног тениског комплекса у Бањалуци.

Утакмици је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је био редован гост на свим мечевима овог квалитетног турнира, који је окупио крем европске кошарке у Бањалуци и Лакташима протеклих пет дана, а финални дуел пратио у друштву амбасадора Руске Федерације у БиХ Игора Калабухова и предсједника НСРС Ненада Стевандића.

Милорад Додик на Интернационалном кошаркашком турниру (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Додик - Калабухов (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Нешто раније, кошаркаши Галатасараја освојили су треће мјесто, посшто су савладали Хапоел (99:89), који је турнир завршио на четвртом мјесту. 

Турк Телеком освојио је пето мјесто побједом над екипом Игокее резултатом 69:64.