latinica  ћирилица
11/09/2023 |  01:36 ⇒ 08:36 | Аутор: РТРС

Ђоковићу УС опен и 24. Грен слем! (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић освојио је УС опен, посљедњи Грен слем турнир у сезони, пошто је у финалу савладао Руса Данила Медведова у три сета.
Новак Ђоковић (ФОТО:  EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
Новак Ђоковић (ФОТО: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

По сетовима је било: 6:3, 7:6 (5) и 6:3.

Меч је трајао три часа и 16 минута, а за то вријеме Ђоковић је направио четири ас ударца, остварио 37 директних поена. Српски ас искористио је три брејк лопте од шест прилика, а с друге стране Русу је дозволио само једном да му одузме сервис. 

Сјајна партија Новака Ђоковића који је дошао до своје 24. Грен слем титуле, и четврте у Њујорку. На тај начин Србин се реванширао Русу за пораз прије двије године на истом мјсту, када га је спријечио да освоји "Златни слем", сва четири најјача турнира у истој години. 

Играо је Ђоковић разноврсно, није дозвољавао Медведеву да дође до лаких поена. Кључна је била завршница другог сета, када је Новак спасио сет лопту, а онда маестрално у тај брејку дошао до другог сета, чиме је сломио оптор Руса. 

Сада Ђоковић има 24. Грен слем титуле, двије више од Надала који има 22. а Федерер има 20. 

Од данас Ђоковић се поново враћа и на позицију број 1, ући ће у 390. недјељу на челу АТП каравана, и имаће више од 3.000 поена предности у односу на Алкараза. 

Ток финалног меча погледајте ОВДЈЕ