latinica  ћирилица
12/09/2023 |  12:22 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Дураковић ће, ипак, чекати Шмита

Потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић рекао је да је питање за Кристијана Шмита да ли је капитулирао након што је одгодио посјету Бањалуци, али да ће га он, ипак, чекати у свом кабинету у Бањалуци у заказано вријеме.
Ћамил Дураковић - Фото: СРНА
Ћамил ДураковићФото: СРНА

- Ја и народ који представљам у Српској, а који је конститутиван, немамо исто мишљење као предсједник Републике Српске Милорад Додик, јер признајемо Шмита - рекао је Срни Дураковић.

Он је поновио да је најаву посјете Шмита Бањалуци добио из ОХР-а.

- Тај састанак сам потврдио, а ја ћу данас у 15.00 часова бити у свом кабинету, уколико, ипак, Шмит дође - рекао је Дураковић.

Свим лицима која користе службене просторије институције предсједника Републике Српске, а што се односи на службу предсједника Републике и потпредсједнике Српске, забрањује се да у тим просторијама организују састанке са лицем које се лажно представља као високи представник у БиХ Кристијан Шмит, пише у наредби генералног секретара предсједника Српске Јелене Пајић Баштинац.

Уколико било које лице које користи те службене просторије поступи супротно овој наредби, сматраће се да је повриједило статус штићеног објекта.

Федерални медији данас у објавили да је Шмит отказао састанак са потпредсједником Српске Ћамилом Дураковићем у Бањалуци.