latinica  ћирилица
13/09/2023 |  08:47 ⇒ 09:01 | Аутор: РТС

Симанић: Кошаркаше Србије сам бодрио порукама, они мене побједама

Српски кошаркашки репрезентативац Бориша Симанић био је један од учесника Свјетског првенства у Манили.
Кошаркаши Србије (Фото:  TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Кошаркаши Србије (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Нажалост, само до утакмице са Јужним Суданом када је задобио кобан ударац по његово здравље, због чега је изгубио бубрег.

Од тог момента, па све до посљедњег дана боравка српске делегације на Филипинима, Симанић је провео у болници гдје је два пута оперисан, а био је и животно угрожен. У својој јединој изјави од повратка са Свјетског првенства, Симанић је за Радио Београда све обрадовао радосним вијестима о свом тренутном здравственом стању.

- Одлично сам стварно! У почетку је било баш незгодно. Из дана у дан је све боље. Почео сам и да ходам и да једем, тако да се надам убрзаном опоравку - рекао је Симанић за РТС.

Он је током елиминационе фазе Мундобаскета био велики извор мотивације изабраницима селектора Светислава Пешића. Објаснио је како је изгледала комуникација са тимом и када се десио први контакт након буђења из анестезије.

- Пошто сам имао двије операције, практично пет дана нисам знао за себе. Нисам имао ни телефон. Када сам првом приликом успио физички да дођем до мобилног, послао сам им поруку и то их је стварно много морално подигло. И мени су значиле те њихове побједе, тако да смо се на тај начин међусобно допуњавали. Пратио сам их преко мобилне апликације - уз осмијех је рекао крилни центар репрезентације Србије.

На питање да ли постоје назнаке о његовом евентуалном повратку на паркет, оптимистично је одговорио: За сада не знам много. Наравно, могуће је да опет заиграм. Знам само да три мјесеца не смијем ништа да радим. Очекују ме анализе под физичким напором и онда ћемо све знати послије тога - рекао је Симанић.