latinica  ћирилица
13/09/2023 |  09:48 ⇒ 09:51 | Аутор: РТРС

Рогић: Најоштрије осуђујемо подизање и потврђивање оптужнице против Додика и Лукића

Борачка организација Града Бањалука најоштрије осуђује подизање и потврђивање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора Службеног гласника Милошa Лукића пред наводим правосудним институцијама БиХ.
Горан Рогић - Фото: РТРС
Горан РогићФото: РТРС

- Потврђивање оптужнице против предсједника Републике пред Судом БиХ директан је удар на највишу институцију Републике Српске и на саму Републику Српску. Посебно је проблематично што се предсједнику Републике и директору Службеног гласника Републике Српске планира судити по вољи страног лица, или боље речено "кадија те тужи – кадија ти суди" - наводи се у саопштењу, које је потписао предсједник организације Горан Рогић.  

Истиче се да је судити било којем човјеку на планети по закону који је сувереној држави наметнуо један странац - је потпуни бесмисао, и да су то обичаји који припадају 19. вијеку.

- Република Српска створена је часном борбом више од 200.000 њених бораца који су се борили против једноумља, против наметања туђе воље једном народу и за равноправност тог народа са другима, за коју је часно страдало преко 23.000 највећих јунака Војске Републике Српске. Зато сваки напад на било коју од институција Републике Српске сматрамо и нападом на читаву Републику Српску, на све њене институције и читав њен народ - истичу у саопштењу.

Борци Републике Српске неће дозволити да било ко руши и угрожава Републику Српску ни њене иституције.

- Због тога Предсједнику Републике, директору Службеног гласника и свим другим институцијама Републике Српске стављамо на располагање све наше ресурсе у борби за правду и истину. Очекујемо да ћемо као и до сада и у овој борби заједно одбранити Републику Српску - поручује се у саопштењу Борачке организације Града Бањалука.