latinica  ћирилица
13/09/2023 |  09:51 ⇒ 11:46 | Аутор: СРНА

Петровић: Господо из међународне заједнице, пустите нас да живимо

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић поручио је "господи из међународне заједнице да не руше БиХ и да коначно дају шансу свим народима у Републици Српској и Федерацији БиХ да живе спокојно по својој мјери, а не страној".
Обрен Петровић - Фото: Уступљена фотографија
Обрен ПетровићФото: Уступљена фотографија

- Дуги низ година градио сам политичку каријеру у којој је један од носећих стубова било искрено залагање за мултиетичност и суживот. Поносан сам што је као резултат тог настојања мој град, мој Добој, у том погледу један од најпозитивнијих примјера. Зато ми је као човјеку крајње нејасно зашто у миру и периоду напретка БиХ било коме треба раздор - изјавио је Петровић за Срну.

Он је нагласио да му је као дугогодишњем политичару дужност да пита међународну заједницу шта је спорно, зашто не покажу резолуцију Савјета безбједности о именовању високог представника у БиХ ако је њемачки туриста има.

Петровић је оцијенио да распакивање Дејтона није добро ни за један народ у овој намученој земљи.

- Потврђивање оптужнице предсједнику Републике Српске и вршиоцу дужности директора "Слижбеног гласника" је сценарио који има два пута и то - један који води одласку људи из БиХ и други који нас, легитимно изабране представнике из Републике Српске сила и иживљавање над институцијама Српске и предсједником Републике Српске води ка излазним вратима у институцијама БиХ - рекао је Петровић.