latinica  ћирилица
13/09/2023 |  10:04 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Додик са носиоцима најодговорнијих функција; Конференција за новинаре након састанка

У Бањалуци је у току састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са представницима институција Републике Српске, лидера странака и српских представника у институцијама БиХ.
Састанак у Палати Републике - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Састанак у Палати РепубликеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Конференција за новинаре планирана је након састанка, а можете је пратити на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

Састанку присуствују предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске, потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Давор Прањић, предсједавајућа Вијећа народа Српске Сребренка Голић.

На састанку учествују и замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац, министар финансија у Савјету министара Срђан Амиџић, замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић, потпредсједник Народне скупштине Српске Ања Љубојевић, те представници осталих институција.

Састанак се одржава у Палати Републике, а главна тема, према најавама, биће "ситуација на нивоу БиХ и актуелна политичка ситуација у Републици Српској".

Предсједник Додик рекао је да је потврђивање оптужнице у Суду БиХ, прогон и истакао да је његова уставна обавеза била да потпише указ о проглашењу закона који је усвојила Народна скупштина.

Да није потписао указе на усвојене законе, дефинитивно би се урушио статус Народне скупштине и позиција Републике Српске, а овако смо је само ојачали, рекао је Додик, након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Потпредсједница странке Жељка Цвијановић изјавила је да СНСД пружа апсолутну подршку институцији предсједника Републике Српске, али и Милораду Додику, као предсједнику Српске и лидеру те странке.