latinica  ћирилица
13/09/2023 |  10:14 | Аутор: РТРС

Оптужница против Додика удар на Српску и српски народ

Подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика је удар на Српску и цјелокупни српски народ, закључено је на ванредној сједници Савјета за борачко-инвалидску заштиту Градског одбора СНСД-а Бањалука.
СНСД Бањалука - Фото: Тwitter
СНСД БањалукаФото: Тwitter

- Циљ је поништење Републике Српске и прогон и нестанак српског народа са простора Српске и шире - саопштено је из Градског одбора СНСД-а.

На сједници је дата пуна подршка институцијама и политичком вођству Републике Српске и предсједнику Милораду Додику, као државнику и народном вођи.

- Све будуће активности биће координисане са институцијама Републике Српске. Борци и популација из рата, као посебно свјесна категорија, биће и даље кључна брана за било какво противуставно или непријатељско угрожавање Републике Српске и нашег народа - наведено је у саопштењу.

Сједници су присуствовали представници удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић и савјетник предсједника Републике Српске Бранислав Окука.

Присутни су упознати са општом ситуацијом насталом испровоцираним и намјерним потезима Кристијана Шмита и осталих, са тенденцијом даље ескалације.

Суд БиХ је у понедјељак, 11. септембра, потврдио оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу 11. августа и послало Суду БиХ на потврђивање, а Суд је 18. августа вратио на дораду. У међувремену, Суд је одбио захтјев Додика за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић.