latinica  ћирилица
13/09/2023 |  11:10 ⇒ 11:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Формиран предмет о случају упада у депо вишег суда у Подгорици

Откривање тунела који је прокопан од једног стана до Вишег суда у Подгорици у фокусу је црногорске јавности, која је, чини се, потиснула до сада најактуелнију тему формирања нове црногорске владе која је, иначе, посљедњих дана запала у ћорсокак.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

Руководилац Основног државног тужилаштва у Подгорици Душко Милановић потврдио је за портал РТЦГ да је формиран предмет о овом случају.
Провала у депо је откривена у понедјељак, 11. септембра, а први човјек црногорске полиције Никола Терзић навео је да би волио да је предсједник Вишег суда Савић у праву и да ништа не недостаје, али да ипак треба сачекати резултате истраге.

Савић је, иначе, саопштио да је приликом провера у депоу нађен отвор који води у прокопан тунел, да се налази на добро скривеном мјесту, као и да је копан у дужем временском периоду.

- Тунел из депоа води до једног стана који се налази у близини суда - рекао је министар унутрашњих послова Филип Аџић након што је са челником Управе полиције Николом Терзићем обишао суд.

Аџић је саопштио да тек треба да се утврди како је дошло до провале.

- Ово је добро испланирана и организована акција, која се припремала и која личи на акционе филмове - навео је Аџић у изјави новинарима.

Уз то, раније је Савић указао да се прокопани отвор налазио близу просторије где се окривљени доводе и задржавају прије уласка у судницу, не искључујући стога могућност да је то била припрема за покушај бјекства неког од окривљених.

У депоу Вишег суда је осим судских списа смјештено и више од девет тона заплењених наркотика, од чега око две тоне кокаина и око седам тона марихуане.

Ту се чувају документа и предмети кривичних дела која служе као доказни материјал.

Претходно је из Министарства правде Црне Горе упућен захтјев да се хитно расветле околности провале у депо Вишег суда у Подгорици, јер је обијањем депоа грубо нарушен интегритет суда.

Предсједник суда је негирао да је током провале украден лап-топ који припада оптуженом корејском преваранту До Квону.

Црногорски Јавни сервис објавио је фотографију отвора тунела који води до депоа Вишег суда.