latinica  ћирилица
13/09/2023 |  11:19 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Егић: Добро пословање Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите задовољно је радом републичког Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида.
Данијел Егић и Стевица Дроњак - Фото: СРНА
Данијел Егић и Стевица ДроњакФото: СРНА

На састанку с руководством Фонда, ресорни министар Данијел Егић, пренио је приједлоге удружења која окупљају лица с инвалидитетом за побољшње рада Фонда. Раговорано је и о активностима пламираним у овој и наредној години.

- Да покушамо наћи модалитет како да изнађемо већа средства за новчани стимуланс када су у питању нова радна мјеста, односно нова запошљавања. Желим само напоменути да смо ми то урадили у 2023. години, да су та средства износила 4.500, а да смо у сарадњи са Министарством та средства подигли на 7.000 марака - рекао је Стевица Дроњак директор Фонда за професионалну реханилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске.

Данијел Егић министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске навео је да су се примједбе највише односиле да се поједностав јавни позиви, да би се укључило што више корсника.

- У наредном периоду ћемо да разговарамо о томе како да побољшамо јавни позив за одређене групе инвалида које су они навели - додао је он.

У Фонду наводе да су у јавном позиву за одрживост запослености и економску подршку уважене све пријаве и да ће бити утрошено свих планираних 700 хиљада марака.