latinica  ћирилица
13/09/2023 |  12:57 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Кошарац: Како се увијек нађе Србин из ФБиХ да држи предавања (ВИДЕО)

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац питао је како је могуће да када год се представници српског народа јасно национално одреде, нађе се неки Србин из ФБиХ да држи предавање.
Сташа Кошарац - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Сташа КошарацФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Наиме, Кошарац је одговорио на изјаву Саше Магазиновића да представници Срба који су јуче одржали састанак у Источном Сарајеву треба да буду кажњени.

- Да видимо како је то могуће. Како је могуће да се увијек, када се представници српског народа јасно национално одреде, нађе неки Србин из ФБиХ да држи предавање. Ми ћемо стати иза сваког нашег човјека - каже Кошарац.

Истиче да су тамо људи који представљају Републику Српску.

- Да вас питам. Да ли се они икада окупљају, да ли се они састају? Наравно да то раде. И то нас неће препасти - навео је Кошарац на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Подсјећамо, посланик СДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић предложио је да представници Срба који раде у заједничким иниституцијама, а који су присуствовали састанку у Источном Сарајеву на позив Сташе Кошарца, министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара, буду санкционисани.