latinica  ћирилица
13/09/2023 |  13:39 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

БОРС осуђује хапшење пет српских бораца

Предсједништво Борачке организације Републике Српске осуђује јучерашње хапшење пет српских бораца на подручју Зворника, Шековића, Хан Пијеска, Власенице и Билеће због наводно почињених ратних злочина.
БОРС - Фото: РТРС
БОРСФото: РТРС

- Позивамо све институције Републике Српске да се укључе у одбрану ових лица, да им пруже сву могућу подршку и помоћ, као и свим другим невино осуђеним и оптуженим српским борцима - саопштено је из Предсједништва Борачке организације Српске.

Предсједништво Борачке организацијe Републике Српске изражава пуну подршку институцијама Републике Српске у борби за очување права Српске и осуђује нападе на њене институције међу којима и најновији напад – подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића.

- Предсједништво је на сједници једногласно подржало и предсједника БОРС-а Радана Остојића у свим медијским иступима у којима је бранио институције Републике Српске и осуђује сва нападе овим поводом на њега - наводи се у саопштењу.