latinica  ћирилица
13/09/2023 |  13:46 | Аутор: РТРС

"Српска гарант опстанка Срба, чувати њене институције"

Република Српска је гарант опстанка Срба на овим просторима, због чега је потребно чувати њене институције, саопштено је из Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Из ове организације најоштрије осуђују поступке Суда и Тужилаштва БиХ и сматрају да потврђивање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора "Службеног гласника" Милоша Лукића представља поновни отворени напад на Српску и њене институције.

- У овом случају у лику Милорада Додика који врши највишу функцију у Републици Српској и то не само на њега, него на све Србе у Републици Српској који неће дозволити да такозвани моћници из земље и свијета раде шта год им падне на памет и то против оних који бране оно што су наши најмилији крвљу створили - истиче се у саопштењу.

Било би им боље, наводе из Организације, да се позабаве својим пословима, а да нас пусте да живимо у миру и преносимо са кољена на кољено о ономе шта се десило у протеклом рату с циљем да се тако нешто никада више не понови.

- Страдање српског народа мора бити видљиво свима, јер је то само завјет да се не понови никада - наводи се у саопштењу.

Из Организације истичу да потомци погинулих бораца Војске Републике Српске морају чувати Српску заједно са представницима власти у миру и не смију дозволити њено урушавање по цијену свега.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са представницима Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.