latinica  ћирилица
13/09/2023 |  14:11 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Потписан уговор о услугама надзора с циљем побољшања водоводних и санитарних услуга у Српској

Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић потписала је данас, са регионалним директором предузећа "IRD Engineering S.r.l." Драганом Костадиновим, Уговор о вршењу услуга надзора за Пројекат "Водовод и канализација у Републици Српској II".
Потписан уговор о услугама надзора - Фото: РТРС
Потписан уговор о услугама надзораФото: РТРС

Ријеч је о пројекту који има за крајњи циљ побољшање квалитета водоводних и санитарних услуга за око 215.000 становника у општинама и градовима у Републици Српској које учествују у овом пројекту.

Пројекат "Водовод и канализација у Републици Српској II" је укупне вриједности 60 милиона евра, (учешће општина је 30 милиона евра, а остатак из кредита Европске инвестиционе банке), а у њему ће учествовати 24 локалне заједнице.

Имајући у виду да су до данас Градишка, Зворник, Теслић, Лопаре, Невесиње, Вукосавље, Прњавор, Приједор, Требиње, Пале, Рогатица, Лакташи, Источна Илиџа и Милићи испунили све потребне услове за имплементацију пројекта, Влада је одобрила пројектне планове чиме су испуњени услови за наредну фазу.

С тим у вези, Министарство финансија ће сутра, у четвртак, 14. септембра 2023. године, са почетком у 12 часова у Конференцијској сали Административног центра Владе Републике Српске организовати потписивање Уговора о преносу кредитних средстава Европске инвестиционе банке по Пројекту "Водовод и и канализација II" и Меморандума о начину реализације Пројекта са наведеним локалним заједницама - учесницама у Пројекту.