latinica  ћирилица
13/09/2023 |  15:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Маљковић: Кошаркаши Србије ујединили цијелу нацију

Кошаркашки тренер Марина Маљковић изјавила је данас да су кошаркаши Србије освајањем сребра на Свјетском првенству у Манили и дочеком испред Скупштине града, ујединили цијелу нацију.
Марина Маљковић (Фото: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK) -
Марина Маљковић (Фото: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK)

- Дефинитивно је да много више помињемо те људске ствари и праве људске вриједности, што мене посебно радује, јер сам неко ко максимално и кроз репрезентацију, а и кроз све у раду са дјецом у Институту и у Покрету, покушавам да промијеним атмосферу друштва и неке негативне ствари у нашем друштву својим примјером - рекла је она.

Маљковић је истакла да су кошаркаши успјехом на Свјетском првенству и дочеком синоћ, показали примјером шта значи доброта и шта значи када се појединац потпуно преда тиму без да очекује ишта за узврат.

- Ја свакако из кошаркашког угла честитам селектору Пешићу, честитам свима њима, честитам и предсједнику Даниловићу јер знам колико труда и колико жеље је он уложио свих ових година у то. Невјероватан успјех, жал за првим мјестом остаје прије свега код њих, али ми сви треба да им кажемо једно огромно "браво" - рекла је она.

Након одласка из Фенербахчеа, Маљковић наводи да су јој планови да више буде у Србији, што је, како каже, посебно радује јер ће више моћи да се посвети Института за женски спорт, Покрету за женску кошарку Марина Маљковић, дјеци и формирању тренера едукације, што јој је подједнако важно као и рад у репрезентацији.

Одговарајући на питање какве су шансе да се кошаркашице Србије пласирају на Олимпијске игре, истакла је да, с обзиром да се репрезентација комплетно подмладила и да су нове дјевојке у дресу, освојено пето мјесто на Европском првенству им је дало могућност да играју квалификације за Олимпијске игре.

- Биће изузетно тешко, али се надам да ће моје кошаркашице да извуку, јер биће потребно да пређемо своје границе, све границе бола, али да ћемо овим позитивним еланом и примјером кошаркаша и наших других спортиста, повећати тим Србије и бити на највећем спортском такмичењу - рекла је она.