latinica  ћирилица
13/09/2023 |  15:14 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

Бинго и организација Тинк пинк потписали уговор о сарадњи

Бинго групација, највеће домаћа групација и највећи послодавац у БиХ који запошљава скоро 9.000 особа, од којих су 70 одсто жене и непрофитна организација Тинк пинк /Think Pink/ - Заједно смо једно потписали су уговор о заједничком дјеловању чија је мисија подизање свијести о раку дојке и пружање подршке женама које се суочавају с овом болешћу.
Бинго-уговор о сарадњи - Фото: Уступљена фотографија
Бинго-уговор о сарадњиФото: Уступљена фотографија

- Када жене живе сигурне, испуњене и продуктивне животе, способне су досећи свој пуни потенцијал, а тиме и допринијети расту и развоју друштва - рекла је ЦЕО Бинго групе Љиљана Куносић, изражавајући суштину сарадње највеће домаће пословне групације и организације Тинк пинк - Заједно смо једно.

Куносићева је истакла да се посвећеност Бинго групације женском оснаживању одражава у дубоком увјерењу да је то кључно за здравствени и социјални развој породице, заједнице и земље у цјелини.

- Сарадња с организацијом Тинк пинк - Заједно смо једно корак је према оснаживању жена и стварању свијета у којем сви заједно растемо и развијамо се, а редовни прегледи постају одраз основне бриге о себи. Моја препорука свим женама, без обзира на њихову животну доб, јесте да иду на редовне годишње прегледе који помажу раном откривању болести и спашавању живота - рекла је Куносићева.

У оквиру ове сарадње Бинго групација и организација Тинк пинк организују едукације и превентивне прегледе за више од 6.000 радница Бинго групације. Активности су почеле у Тузли и околним градовима у мају ове године, при чему је одзив у односу на укупан број радница био близу 90 одсто.

- Рак дојке је најчешће дијагностикована злоћудна болест код жена, а статистике показују да свака девета жена оболијева од овог рака. Због тога је партнерство с Бинго групацијом изванредан корак напријед у нашем заједничком циљу борбе против рака дојке. Наша организација ради на едукацији и превенцији, а Бингоће нам омогућити да допремо до већег броја жена и подигнемо свијест о важности редовних прегледа и самопрегледа. Сарадња са Бингом је једно од наших најзначајнијих партнерстава у сфери превенције и сарадње са профитабилним сектором на шта смо изузетно поносни. Заједно смо јачи, и заједно ћемо допринијети бољем здрављу жена у цијелом региону  - рекла је Нела Хасић, регионална директорка организације Тинк пинк - заједно смо једно.

Потписивањем уговора о сарадњи, Бинго је постао генерални покровитељ 16. по реду трке/шетње за оздрављење "Race for the Cure", чији је циљ подизање свијести о превенцији карцинома дојке. Сва средства прикупљена путем регистрација намијењена су за организацију бесплатних мамографских прегледа у руралним дијеловима БиХ, као и за пружање "пакетића прве помоћи" свакој жени која је прошла операцију због рака дојки.

"Трка/шетња за оздрављење", одржава се истовремено у више од 150 градова широм свијета. Сваке године око милион људи који шетају или трче како би подржали унапређење здравља жена.

Бинго групација ће наставити да подржава иницијативе које промовишу оснаживање жена, с увјерењем да је то кључно за унапређење друштва.