latinica  ћирилица
13/09/2023 |  15:16 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Орлић примио ученике из Херцеговине

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић угостио је данас ученике из Херцеговине, који су посјетили Дом Народне скупштине.
Дом народне скупштине (Фото: Тањуг, NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE (HO)) -
Дом народне скупштине (Фото: Тањуг, NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE (HO))

Он је пожелио добродошлицу дјеци из Републике Српске и њиховим пратиоцима, истичући да Скупштина не припада само грађанима Србије, већ и сваком ко је дио српског народа, гдје год да живи, саопштено је из кабинета предсједника Скупштине Србије.

Орлић је додао да је Дом Народне скупштине мјесто гдје се спроводи државна политика која подразумијева изградњу државног и националног самопоуздања кроз јасне резултате.

- Том политиком данас водимо рачуна и о нашој блискости, чувамо своју културу, језик, његујемо ћирилично писмо и бринемо о сваком човјеку, а посебно нам је битно да ту бригу покажемо за припаднике српског народа, гдје год да живе - навео је Орлић.

Захвалио је организаторима ове посјете и замјенику предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Милимиру Вујадиновићу, јер су омогућили дјеци из Републике Српске боравак у Србији.

Орлић је ученицима из Херцеговине препоручио да посјету искористе да упознају љепоте Србије и осјете њену љубав.

- Сви ми знамо да са љубављу коју имате за Србију, мало шта на овом свијету може да се пореди. Увијек гледајте и ви шта можете да учините за своју Србију у коју сте увијек више него добродошли - поручио је Орлић.