latinica  ћирилица
13/09/2023 |  15:33 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Наставак подршке Републичкој организацији породица заробљених и погинулих (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одржао је данас у Палати Републике састанак са руководством Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Српске, саопштено је из Кабинета предсједника.
Додик са руководством Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Српске - Фото: Уступљена фотографија
Додик са руководством Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила СрпскеФото: Уступљена фотографија

Састанку су, поред предсједнице Исидоре Граорац, присуствовали и Бранимир Којић, предсједник Скупштине, Милена Тенџерић, замјеник предсједника, Јована Зекић, предсједник Одбора породица несталих и Ведран Митровић, члан Одбора породица несталих.

Теме састанка су биле тражење несталих, запошљавање дјеце погинулих бораца, социјално – материјална питања породица погинулих и несталих, као што су инвалиднине, пензије и остала социјална питања.

Руководство Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила изразило је незадовољство радом и односом Института за нестала лица БиХ према жртвама српске националности и њиховим породицама, наводи се у саопштењу.

Предсједник Републике истакао је да ће институције Српске наставити пружати подршку Републичкој организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у раду на откривању истине о страдању српског народа у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Током састанка Додик је изразио опредјељење да се и даље настави унапређивати положај чланова породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, рјешавају њихови проблеми и побољшава животни стандард.

Руководство ове организације захвалило је Додику на подршци и помоћи коју годинама пружа Републичкој организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Састанку је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић.