latinica  ћирилица
13/09/2023 |  16:36 ⇒ 18:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Шмит: Сигурно ћу отићи у Бањалуку

Кристијан Шмит изјавио је данас да се не плаши пријетњи предсједника Републике Српске Милорада Додика и да ће отићи у Српску, не прецизирајући када.
Кристијан Шмит (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs) -
Кристијан Шмит (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs)

Шмит, који је јуче одустао од одласка у Бањалуку гдје га је у заказано вријеме чекао само потпредсједник Републике Српске из реда бошњачког народа Ћамил Дураковић, каже да се због тога не осјећа као кукавица и слабић, већ да је испао мудрији од Додика.

- Биле су постављене барикаде да би се спријечио мој долазак. Због чега су биле затворене неке улице? Музички фестивал је тек у петак. Или се данима за то спремају или су покушали да спријече мој долазак?! Замислите да се десио напад на мене или да су ми забранили улазак у зграду, и то пред камерама, да ме неко силом спречава, да ли било ко осим у Бањалуци вјерује да би се у Европи неко радовао томе, можда би се у Москви радовали. Имали бисте ситуацију која би изазвала кризне састанке и ова земља би била даље од Европе. Ја сам мудро дјеловао - рекао је Шмит за Н1.

Поручио је да ће у Бањалуку сигурно отићи, али није прецизирао када.

- Ја ћу своје обавезе извршити и многи ће се зачудити како ће то изгледати. Кад бих се плашио да одем у дио земље која је кандидат за ЕУ зато што ми неко пријети, онда нешто не би било уреду са мном - рекао је он.