latinica  ћирилица
13/09/2023 |  19:25 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

"Јединствено стати у одбрану Српске и њених институција"

Бањалучки Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији пружио је подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу, истакавши да јединствено треба стати у одбрану Српске јер је она гаранција слободе српског народа.
Одбор за помоћ КиМ - Фото: РТРС
Одбор за помоћ КиМФото: РТРС

Из Одбора су нагласили да је потврда оптужнице против предсједника Републике Српске и в.д. директора "Службеног гласника" напад на цијелу Републику Српску, њену уставност, имовину, институције и постојање.

- Република Српске једина нам даје слободу, мир и опстанак - напомињу из бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

У Одбору сматрају да је оптужница напад на институцију предсједника Републике Српске и "поништавање" жртава Одбрамбено-отаџбинског рата који су дали живот да њихови потомци имају Републику, шуме, воде, поља, градове, села и лидере који ће их представљати.

- Погледајте шта се догађа нашој браћи Србима на Косову и Метохији када се другима препустили институције, полицију и управу. Свакодневна хапшења, малтретирања, истјеравања, застрашивања. Срба и прављење амбијента да напусте Косово и Метохију - напомињу из Одбора.

- Ко мисли да је ово само нека политичка игра грдно се вара, кажу у Одбору и додају да је због тога потребно јединствено стати у обрану институција Републике Српске и дати подршку како предсједнику тако и свим представницима српског народа у заједничким институцијама БиХ.