latinica  ћирилица
13/09/2023 |  21:12 ⇒ 21:13 | Аутор: СРНА

Радановић: Тужилаштво БиХ штампарија оптужница против Срба

Тужилаштво БиХ радом показује да није правосудна институција већ обична штампарија оптужница против Срба будући да им је за оптужницу против Атифа Дудаковића за убиство више од 300 Срба требало 20 година, рекао је предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић.
Ђорђе Радановић - Фото: РТРС
Ђорђе РадановићФото: РТРС

Радановић је напоменуо да је за оптужницу против команданта петог корпуса такозване Армије БиХ Тужилаштву БиХ требало 20 година, иако постоје аудио и видео снимци из којих је видљиво ко су организатори удруженог злочиначког подухвата.

Он је подсјетио да су 13. и 14. септембра 1995. године припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ заузели Петровац, Крупу и Кључ, Седмог корупса Доњи Вакуф, а хрватска војска Дрвар и Шипово, при чему је протјерано цјелокупно српско становништво из ових западнокрајишких општина.

Радановић је навео да је Пети корпус је починио више од 300 убистава Срба, што се и наводи у оптужници против команданта корпуса Атифа Дудаковића.

- На оптужницу против Дудаковића чекало се 20 година, Тужилаштво БиХ тромо "отаљава" рад у доказивању злочина, а оптужницу против /предсједника Републике Српске Милорада/ Додика и /в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша/ Лукића експресно су спаковали и у Суду БиХ потврдили - рекао је Радановић.

Према његовим ријечима, суђење за удружени злочиначки подухват Дудаковићу траје предуго, свједоци умиру, сјећања блиједе и докази нестају.

Радановић је подсјетио и да је командант Седмог корпуса такозване Армије БиХ Мехмед Алагић умро, а да није одговарао за злочина над Србима у Доњем Вакуфу.