latinica  ћирилица
14/09/2023 |  08:35 ⇒ 09:05 | Аутор: РТРС

Мексико: Новинар показао тијела "ванземаљаца" посланицима Конгреса (ВИДЕО)

Посланици мексичког Конгреса током ванредне сједнице парламента упознати су са открићима до којих је дошао мексички новинар и дугогодишњи НЛО ентузијаста Хаим Мосан о наводном постојању ванземаљаца.
Ванземаљци, илустрација (Фото: EPA/Dennis Beek) -
Ванземаљци, илустрација (Фото: EPA/Dennis Beek)

Мексички посланици су током сједнице у уторак чули од Мосана да људи нису сами у универзуму, а показани су им и наводни остаци ванземаљаца.

Мосан је показао два мала тијела у кутијама која имају по три прста на рукама и издужене главе.

Новинар је рекао да су тела пронађена у Перуу у близини града Наска 2017. године и да су стара око 1.000 година на основу анализе коју је спровео мексички Национални аутономни универзитет.

Испоставило се да су слични такви налази у прошлости били остаци мумифициране дјеце, подсјећа Ројтерс.

Мосан је рекао да је то први пут да су такви докази представљени. Новинар тврди да тијела која је показао нису у сродству ни са једном врстом на Земљи и да су све могућности отворене да то истраже научне институције.

Директор научног Института за здравље мексичке морнарице Хосе де Хесус Залце Бенитез рекао је, да на основу ДНК анализа и X зрака, као и 3-Д реконструкције, може да каже да та два тијела нису ни у каквој вези са људским бићима.

НАСА би данас требало да објави дуго очекивани извештај о ономе што назива УАП - скраћено за необјашњиве аномалне појаве - на небу, у свемиру или под морем.

Свемирска агенција, која је покренула независну студију 2022. године, објавиће потпуне налазе тима на мрежи око 30 минута прије брифинга у 10.00 часова.