latinica  ћирилица
14/09/2023 |  12:23 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Шулић: Српска не одустаје од руског тржишта (ФОТО)

Република Српска и Свердловска области у Русији имају много простора за сарадњу у трговини и туризму, али и у другим областима и на томе треба радити, речено је данас на састанку у Бањалуци представника Српске и руске области.
Шулић са руском делегацијом - Фото: РТРС
Шулић са руском делегацијомФото: РТРС

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да, без обзира на дешавања у Украјини, Српска неће одустати од руског тржишта.

- Видјећемо како да отворимо нове путеве, комуникације како би робе из Српске стигле у Руску Федерацију. Разговарали смо и о отварању руских фирми у Српској јер је Република Српска отворена и за фирме са истока и запада - рекао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је позван да до краја године посјети ову руску област, те да се на томе ради као и на промоцији туризма и међусобне трговинске размјене.

Шулић са руском делегацијом (Фото: РТРС)

- Важно нам је да додатно уложимо у маркетинг управо у једну од највећих области у Руској Федерацији када је ријеч о туристичким потенцијалима - истакао је Шулић.

Министар међународних и спољноекономских веза Свердловске области Вјачеслав Јурјевич Јарин рекао је да је Влада ове руске области отворена за све приједлоге Српске о сарадњи у свим сферама.

Он је позвао представнике компанија из Српске да посјете Свердловску област и да се упознају са њеним привредним потенцијалима, посебно у области металургије и машинства.