latinica  ћирилица
14/09/2023 |  14:25 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Добривоју Тутњевићу допремљен стамбени контејнер, донација премијера Вишковића (ВИДЕО)

Добривоју Тутњевићу из дервентског села Доњи Детлак данас је допремљен стамбени контејнер који је донирао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Стамбени контејнер за Добривоја Тутњевића - Фото: СРНА
Стамбени контејнер за Добривоја ТутњевићаФото: СРНА

Тутњевић је живио сам у неусловној кући без воде, а почетком године покренута је акција за помоћ којој се одазвао и премијер Републике Српске.

Стамбени контејнер данас су на Тутњевићево имање превезли и поставили припадници Републичке управе цивилне заштите.

Представник ове управе Славиша Вучковац рекао је да је стамбени контејнер површине око 18 метара квадратних и да садржи кухињу, мокри чвор, прикључке за воду и све друге инсталације.

- Вјерујем да ће овом човјеку бити олакшан свакодневни живот. Мислим да ће у односу на кућу која се обрушава бити далеко боље - рекао је Вучковац.

Ганут условима у којима живи Тутњевић, Вучковац је лично донирао и пакете намирница.

Саша Икић, представник Хуманитарног удружења "Мали Анђео" из Бањалуке које је покренуло акцију рјешавања стамбеног питања за Тутњевића, захвалио је свима који су помогли да се акција приведе крају, посебно премијеру Вишковићу.

Мјештанин Доњег Детлака и један од учесника хуманитарне акције Младен Тодорић захвалио је Икићу и Удружењу "Мали Анђео" који су били покретачи ове акције.

- Велику захвалност дугујемо и Кабинету предсједника Владе Српске што је препознао важност рјешавања стамбеног проблема нашег комшије Добривоја - рекао је Тодорић.

Он је навео да је Добривоје Тутњевић добар човјек којем је неопходна помоћ других људи, те да ће потрудити да му наредних дана буде обезбијеђен и прикључак за воду.

- Добривоје је корисник социјалне помоћи. Нуђен му је алтернативни смјештај у граду, али он није желио да напушта своју кућу и имање које му је остало од родитеља - рекао је Тодорић.