latinica  ћирилица
14/09/2023 |  15:29 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Вишковић са делегацијом Свердловске области: Могућност снажнијег привредног повезивања

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Свердловске области у Руској Федерацији, коју је предводио министар међународних и спољноекономских веза Свердловске области Вјачеслав Јурјевич Јарин.
Радован вишковић са делегацијом - Фото: Уступљена фотографија
Радован вишковић са делегацијомФото: Уступљена фотографија

На састанку је потврђено обострано опредјељење за јачање међусобне сарадње, те констатовано да постоји значајан простор за њено унапређење у многим областима.

Посебно је истакнута могућност снажнијег привредног повезивања, сарадња између компанија из Републике Српске и Свердловске области, те универзитетска и сарaдња у области културе.

Разговарано је о дефинисању праваца сарадње у будућности, те најављено потписивање споразума о сарадњи између Републике Српске и Свердловске области у наредном периоду.

Фото: Уступљена фотографија

Вишковић је истакао велики значај економског повезивања Републике Српске и Свердловске области, а Јарин позвао је делегацију Републике Српске да посјети Свердловску област и да се упозна са њеним привредним, индустријским, научним и свим другим потенцијалима који могу бити предмет сарадње.

Састанку са делегацијом Свердловске области присуствовао је и министар енергетике и рударства Петар Ђокић.