latinica  ћирилица
14/09/2023 |  16:27 ⇒ 16:29 | Аутор: СРНА

Ограничење цијене марже - помоћ најширим слојевима становништва

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић изјавио је да је у разговору са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем и представницима трговачких ланаца било ријечи о снижавању одређених цијена и ограничавању марже у Српској.
Трговина-намирнице - Фото: РТРС
Трговина-намирницеФото: РТРС

Ћорић је рекао да би ограничавањем марже изашли у сусрет становништву.

- Ријеч је о роби широке потрошње и зато се надам да ће бити одређена структура производа која би ушла у спектар смањена цијена - рекао је Ћорић.

Он је рекао да би ова акција требала дати резултате и помоћи најширим слојевима становништва које су угрожене.

- Можда је структура тих производа сада дискутабилна. Мислим да већ постоји нека потрошачка корпа за коју неки тврде да је добро структуирана, а неки да није. У сваком случају, наћи ће се адекватно рјешење. Надам се да ће то дати одређене резултате и помоћи људима у овим временима - рекао је Ћорић.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић најавио је за сутра састанак са представницима трговачких ланаца, произвођача и добављача како би био сачињен план дјеловања ради снижавања цијена домаћих производа.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је раније да ће од министра трговине и туризма Српске затражити да одржи састанке са домаћим трговачким ланцима како би пронашли могућности да се и у Српској спроведе акција снижавања цијена домаћих производа као вид помоћи становништву.