latinica  ћирилица
14/09/2023 |  20:49 ⇒ 20:57 | Аутор: СРНА

Представљене двије књиге Ковиљке Гавриловић

У Вишеграду су вечерас представљене збирке биографских и аутобиографских прича "Сокаком до успомена" и "Дошло ми из душе" Ковиљке Гавриловић са Пала.
Вишеград - представљене збирке биографских и аутобиографских прича - Фото: СРНА
Вишеград - представљене збирке биографских и аутобиографских причаФото: СРНА

Гавриловићева је рекла да кроз њене приче провејава лик жене из прошлих времена, која је носила терет живота на својим плећима.

- Кроз многе приче провлаче се нити туге, губитка, тешког живота, мноштва предрасуда и неправди, али је присутан и хумористичан приступ, тек толико да скине копрену таме са лица читаоца и измами му осмијех - навела је Гавриловићева.

Рецензент Жељко Стојановић је истакао да књига "Дошло ми из душе" представља освјежење у писаној ријечи Републике Српске.

- То су двије збирке кратких прича гдје свако има своје сокаке до успомена, а кад их прокрчи, онда му из душе дође оно и што жели и што не жели, нешто што га и боли и прија и смијех и радост - рекао је Стојановић.

Библиотекарка Ивана Мачар каже да су књиге прозе "Сокаком до успомена" и "Дошло ми из душе" наишле на позитивне критике читалаца и стручне јавности.

Промоција је одржана у Центру за културу "Иво Андрић". Организатори су Народна библиотека "Иво Андрић" и Културни центар "Иво Андрић".