latinica  ћирилица
15/09/2023 |  09:26 ⇒ 09:27 | Аутор: СРНА

Селак: Наша је дужност да мир, слободу и државност оставимо потомцима

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак честитао је грађанима Србије и Републике Српске, као и свим Србима широм свијета Дан српског јединства, слободе и националне заставе који се обиљежава 15. септембра, на дан када је пробијен Солунски фронт.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- Дан српског јединства, слободе и националне заставе прославља и симболизује непролазне вриједности нашег народа, који је у најтежим тренуцима био јединствен и сложан и који се јуначки борио за слободу под нашом тробојком - навео је Селак.

Он је истакао да Србија и Република Српска имају право да његују историјске успјехе и подвиге српског народа, а један од најславнијих је муњевито пробијање Солунског фронта 15. септембра 1918. године и ослобођење Србије, али и свих других српских крајева.

Селак је подсјетио да је Дан српског јединства, слободе и националне заставе успостављен као национални празник који се заједнички прославља у Србији и Републици Српској.

- Српски народ не смије заборавити небројене жртве које су наши преци поднијели да бисмо ми данас живјели у слободи. Слободу и државност смо наслиједили од предака и наша је дужност да мир, слободу и државност оставимо у наслијеђе својим потомцима - поручио је Селак.