latinica  ћирилица
15/09/2023 |  09:50 | Аутор: СРНА

Бањац: Национална застава симбол храбрости, слободе и јединства

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац истакао је да је Дан српског јединства, слободе и националне заставе прилика за подсјећање на богату историју и насљеђе српског народа, те истакао да је национална застава - тробојка постала снажан симбол храбрости, слободе и јединства кроз многе турбулентне периоде српске историје.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Наша застава представља дух отпора и поноса који је красио српски народ кроз вијекове. Она нас подсјећа на важне тренутке и догађаје, на људе који су храбро бранили своју земљу и идентитет - навео је Бањац.

Он је, у честитки упућеној грађанима Србије и Републике Српске поводом Дана српског јединства слободе и националне заставе, навео да национална застава увијек мора да буде знак заједништва и поноса за све Србе широм свијета.

- Нека овај дан буде прилика за размишљање о вриједностима које чува наша застава - јединство, слобода, традиција и култура. Нека нам наша застава донесе наду за будућност, гдје ћемо заједно градити боље сутра за све генерације - навео је Бањац у честитки.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра.

Овај празник је установљен 2020. године као дан сјећања на Пробој солунског фронта у Првом свјетском рату.

Централно обиљежавање ове године биће у Нишу.