latinica  ћирилица
15/09/2023 |  09:57 ⇒ 10:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Грачаница: Претученом младићу одређен притвор

Једном од младића А.М. који је синоћ претучен од стране припадника полиције самопроглашеног Косова у Грачаници одређено је задржавање до 48 сати, потврдио је за Танјуг адвокат Миле Марковић.
Полиција самопроглашеног Косово - Фото: ТАНЈУГ
Полиција самопроглашеног КосовоФото: ТАНЈУГ

Према ријечима адвоката, тужитељка га није обавијестила о мјери притвора, а притвореног младића према закону након ове мјере сутра морају извести пред истражног судију.

- Мислим да је ово мјера застрашивања, за коју нема разлога. Задржавање у притвору се одређује за тежа кривична дјела, а не за невезивање појаса. Ово је за мене несхватљиво - рекао је Марковић.

Он је додао да је тужитељка из Приштине, након узимања изјаве А.М. рекла да он може отићи на љекарски преглед, јер има проблема са крвним притиском, те да ће послије тога бити пуштен кући.

Међутим, породица младића је адвоката јутрос обавијестила да је након прегледа он ипак задржан у притвору.

Младићи су пребијени у самом центру Грачанице, на очиглед случајних пролазника, само зато што су затражили да се полицијска казна за саобраћајни прекршај напише на српском језику.

На то је један од полицајаца узвратио: "Знаш ли ти гдје живиш?" и почео да их удара, након чега су му се у пребијању придружила још двојица колега.

Други младић М.М. се и даље налази на болничком лијечењу због повреда задобијених од стране припадника такозване косовске полицаје.