latinica  ћирилица
15/09/2023 |  10:56 ⇒ 10:57 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Жалости, али не изненађује понашање опозиције

Делегат Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је Срни да жалости, али не изненађује признање Кристијана Шмита да су од њега опозиционари из Републике Српске тражили да уклони Милорада Додика са политичке сцене, јер се то дало ишчитати из њихових досадашњих изјава и дјеловања - да га признају за високог представника и да су на све спремни како би се дочепали власти.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Та опскурна групација политичара у покушају је већ показала цјелокупној јавности на шта је све спремна: од злоупотребе личних трагедија, обмане цјелокупне јавности лажима о побједи у изборној ноћи, до самопонижења пред странцима и сарајевским странкама цвилећи да их увуку у власт, тако да се и ово признање уклапа у цјеловиту слику коју од себе праве - рекла је Бурсаћева.

Она је указала да је, међутим, опасан одговор на питање коју су то цијену опозиционари спремни да плате и којом услугом да врате тражено поништње воље грађана Републике Српске изражене кроз изборе за предсједника Републике Српске, на који пренос надлежности су спремни, које кршење Устава, коју разградњу Републике Српске.

Бурсаћева је напоменула да свако покаже карактер у временима када је то потребно учинити.

- То што опозиција има слугански и поданички карактер, суштински јесте њихов проблем, али слаби и позиције Републике Српске у појединим ситуацијама што морамо превазићи још већом одлучношћу да одбранимо Устав, наше надлежности и Републику - поручила је Бурсаћева.

Шмит је изјавио да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони предсједника Републике Српске Милорада Додика.

- Могао бих рећи и мјесто и вријеме када су ми њихови лидери тражили да макнем Додика уз примјену бонских овлаштења. Због тога ме чак изненадило то да су се неки од њих солидарисали са Додиком - рекао за "Дневни аваз" Шмит, али није открио о којим опозиционим политичарима је ријеч.