latinica  ћирилица
15/09/2023 |  12:53 | Аутор: РТРС

Рогић: Почела пријава за јединствени борачки додатак

У Републици Српској почела је пријава за јединствени борачки додатак, на који право има нешто више од 190 хиљада бораца Војске Српске, истакао је за Радио Републике Српске, предсједник Борачке организације Бањалука, Горан Рогић.
Горан Рогић - Фото: СРНА
Горан РогићФото: СРНА

- Влада је за те сврхе до краја године обезбиједила додатних 20 милиона марака, а за идућу годину додатних 150 милиона марака - каже Рогић.

Право на јединствени борачки додатак имају само они борци који у свом правоснажном рјешењу о категоризацији имају бар један мјесец у зони борбених дејстава

- Тај мјесец ће се множити са основицом која износи 2,20 КМ до краја године, а од 1. јануара 2024. године основица ће бити 3 КМ за сваки мјесец учешћа у зони борбених дејстава - истиче Рогић.

Неопходни документи су званични захтјев за борачки додатак који се преузима у општинским и градским канцеларијама и копија текућег рачуна. Нема рока за за подношење захтјева.

- Сви борци који поднесу захтјев до краја септембра имаће право на додатак у октобру, или ако га поднесу у октобру примаће додатак од новембра - појашњава Рогић.