latinica  ћирилица
15/09/2023 |  13:12 ⇒ 15:32 | Аутор: РТРС

Тробојке у градовима Српске поводом Дана српског јединства (ФОТО/ВИДЕО)

Република Српска и Србија данас обиљежавају велики национални празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, а у градовима Српске тробојке.
Заставе за Дан српског јединства - Фото: РТРС
Заставе за Дан српског јединстваФото: РТРС

У Приједору од јутрос заставе Србије и Српске красе улице, школе и установе.

Дервента прекривена тробојкама, слави се Дан српског јединства.

Градски одбор СНСД-а Бањалука обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе уз заставу Републике Српске дугу 100 метара.

На Палама је данас испред Саборног храма пуштањем балона у бојама заставе обиљежен 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Балоне су пустила дјеца из три вртића на Палама, која су прије тога испред храма цртала заставе.

Балони у знак Дана српског јединства

Поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, на Тргу српске војске у Мркоњић Граду одржан је пригодан програм под називом Поздрав застави, који су припремили ученици Основне школе "Петар Кочић".

У основним и средњим школама Републике Српске данас су заинтересовани ученици са просвјетним радницима обиљежили 15. септембар.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске позвало је грађане и инстутиције у Српској да данас видно истакну заставу Републике Српске поводом Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Република Српска и Србија данас обиљежавају велики национални празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Централна манифестација поводом прославе овог јединственог празника биће одржана вечерас у Нишу са почетком у 18.00 часова.