latinica  ћирилица
16/09/2023 |  08:43 ⇒ 11:00 | Аутор: РТРС

Раковић: Органи Српске треба да истраже ко говори неистину - Шмит или опозициони лидери (ВИДЕО)

Не треба искључити могућност да Кристијан Шмит лаже или да је нешто увеличао, али ни да су неки опозициони лидери тражили од њега да смијени предсједника Републике Српске Милорада Додика, изјавио је историчар Александар Раковић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Александар Раковић - Фото: РТРС
Александар РаковићФото: РТРС

Раковић је оцијенио да, ако је тачно оно што је Шмит рекао онда је то велика срамота за те опозиционе лидере.

- Органи Српске треба да истраже да ли је то тачно или не. Неко је ту лагао. Ако је ријеч о опозиционим лидерима они морају бити кривично процесуирани. То је напад на суверенитет Српске и мора да се казни строго и у складу са законима Српске - рекао је Раковић.

Раковић је нагласио да је са великом пажњом гледао централну манифестацију прославе Дана српског јединства у Нишу.

- Сви који су говорили дали су дубок печат јучерашњем празнику. У свему што смо могли да чујемо види се та нит српског јединства која повезује српски народ гдје год да живи. Врло је важно што смо установили овакав празник. Ми имамо велике празнике које славимо зајендо, али овај је посебан јер указује на догађаје из 1918. који су водили ка нашем српском уједињењу - оцијенио је Раковић. 

Раковић је истакао да су "Срби сада јединственији него што су били".

- Све што нас радује - радује нас заједно, и све што нас растужује - растужује нас заједно. Ми Срби смо јединствен и недјељив народ. Наше непријатеље нервира кад виде колико смо снажни и јединствени - поручио је Раковић.