latinica  ћирилица
16/09/2023 |  15:54 ⇒ 15:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Абазовић не искључује могућност ванредних парламентарних избора

Предсједник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је данас да не искључује могућност ванредних парламентарних избора јер, како каже, Црна Гора је стално у изборном циклусу, а избори су најчистије рјешење "када постоји политичка криза".
Дритан Абазовић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIC) -
Дритан Абазовић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIC)

- Ми смо као држава стално у изборном циклусу. Не бих искључио ни да идемо на парламентарне изборе. Стално смо у изборном циклусу, а стално тражимо резултате. Мислим да резултате, у доста отежаним политичким условима, заиста испоручујемо - рекао је Абазовић.

Ванредни парламентарни избори у Црној Гори одржани су 11. јуна ове године, али мандатар Милојко Спајић још није формирао владу. Преговори о формирању владе су у току, а крајњи рок је 10. новембар.

Абазовић није одговорио на конкретно питање да ли предсједник Општине Будва Мило Божовић, против кога је јуче Специјално државно тужилаштво подигло оптужницу, треба да поднесе оставку.

- Трудим се да се не мијешам у рад локалних управа. Влада покушава да буде партнер свим управама, колико је то могуће. Упознат сам са подизањем оптужнице. Ја лично не бих био изненађен да се оптужница прошири са још неким лицима у наредном периоду. Свако мора да се суочи са оним што је радио - рекао је Абазовић у Никшићу.