latinica  ћирилица
16/09/2023 |  20:53 ⇒ 20:54 | Аутор: РТРС

Вулину највеће признање града Источно Сарајево

Скупштина града Источно Сарајево додијелила је директору Безбједносно-информативне агенције Републике Србије Александру Вулину Грб града, највеће признање које овај град додјељује.
Радивојевић примио признање за Вулина - Фото: РТРС
Радивојевић примио признање за ВулинаФото: РТРС

Одборници Скупштине града Источно Сарајево једногласно су донијели одлуку да се Вулину додијели највеће признање града Источно Сарајево.

Вулину, који је и оснивач Покрета социјалиста, Грб града је додијељен као симбол захвалности за несебичну подршку и помоћ Источном Сарајеву и свим Србима који живе у овом граду.

Вулину је вечерас, на свечаној академији, уочи обиљежавања Дана и крсне славе Источно Сарајево - Светог Петра Дабробосанског уручена награда, а награду је у његово име примио шеф Кабинета Миле Радивојевић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да се овај град развија у области културе, умјетности и спорта, али и у урбанистичком и привредном смислу, те да развој Источног Сарајева не би био могућ без помоћи Србије и људи попут предсједника Србије Александра Вучића и Вулина.

О угледу који Вулин ужива у Републици Српској свједоче и многобројна признања и награде које је добио. Одликован је Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем 9. јануара 2020. године поводом Дана Републике Српске, такође је и почасни грађанин општине Рибник.

Када су САД увеле санкције Вулину, у читавој Републици Српској осванули су билборди са порукама подршке Вулину у његовој борби за очување српских националних интереса.