latinica  ћирилица
16/09/2023 |  21:30 ⇒ 21:32 | Аутор: РТС

Протестна шетња завршена испред РТС-а

Протест "Србија против насиља", у организацији дијела опозиције, завршен је вечерас испред зграде Радио-телевизије Србије у Београду гдје су учесници прочитали своје захтјеве.
Одржан протест у Београду (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Одржан протест у Београду (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Протестна шетња кренула је испред Скупштине Србије "медијском трасом" - Дечанском, Македонском, Светогорском улицом, до Таковске.

Ово је четврти пут, од када се протести одржавају, да се долази до зграде јавног сервиса.

Учесници протеста, како су навели, захтијевају да РТС буде јавни сервис који истинито, благовремено и потпуно информише грађане о свим важним темама, траже да се чују различита мишљења, да РТС "не буде пропагандно гласило".

Они, између осталог, траже присуство опозиције у свим информативним и друштвено-политичким емисијама, покретање нове дебатне емисије која би се емитовала у вечерњем термину три пута седмично, као и право да се представници опозиције позивају у емисије информативног програма без нужног присуства представника странака на власти.

Од раније познати захтјеви протеста су моментална смјена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, те забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Ово је 20. протест "Србија против насиља".