latinica  ћирилица
17/09/2023 |  08:40 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Маџар: 16. Крајишка бригада исцртала границе Републике Српске (ВИДЕО)

На свим ратиштима 16. Крајишка моторизована бригада исцртала је границе Републике Српске у којој ми данас живимо, изјавио је предсједник Удружења бораца 16. Крајишке моторизоване бригаде Недељко Маџар, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Недељко Маџар - Фото: РТРС
Недељко МаџарФото: РТРС

Уочи обиљежавања 32 године од почетка ратног пута 16. Крајишке моторизоване бригаде Војске Српске у Машићима код Градишке Маџар је подсјетио да је 437 припадника те бригаде дало свој живот за Републику Српску.

- Већ 32 године се састајемо и обиљежавамо тај дан и једни другима говоримо да у оквиру културе сјећања никада не заборавимо своје саборце. Ми смо као јединица учествовали на више од двадесетак ратишта - рекао је Маџар. 

Маџар је истакао да су борци Војске Српске створили своје чедо Републику Српску, а онда је, наводи, то чедо од те војске преузело читав низ дужности и обавеза.

- Ако је нешто вриједно изнад свега, онда су то слобода и мир. Отуда је и задатак према Српској и институцијама веома велик. Надам се да ће овај пут бити довољно мудрости и снаге да се на мудар начин рјешавају проблеми како би и Српска и демобилисани борци и даље живјели задовољно - поручио је Маџар.