latinica  ћирилица
17/09/2023 |  10:16 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Кошарац: Неистинити и шпекулативни наводи Хелеза (ВИДЕО)

Као замјеник предсједавајуће Савјета министара и члан Извршног обавјештајног одбора наредне седмице ћу затражити састанак са руководством Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, с обзиром на неистините и шпекулативне наводе министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, написао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Хелез каже да има обавјештајне податке о томе да предсједник Републике Српке Милорад Додик планира бијег?! Ноторна лаж... Да није жалосно, не би било чак ни смијешно - поручио је Кошарац.

Кошарац пита на какве податке се Хелез позива?

- Јесу ли то подаци неких параобавјештајних институција у ФБиХ или неких параструктура у Оружаним снагама БиХ? Истинити подаци нису, у сваком случају - нагласио је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Кошарац пита "како је уопште могуће да се било ко, а камоли министар одбране, у јавности позива на квазиобавјештајне податке"?

- Наравно, у БиХ је то могуће ако вам је, као што Хелезу јесте, циљ дискредитација институција Републике Српске и стављање мете на чело њеном предсједнику. Матрица је увијек иста - Хелез и разни "хелези" у јавност пласирају небулозне тврдње под плаштом безбједносних информација. Циљ им је да на платформи дезинформација и неистина нападају институције Српске и њеног предсједника. Зашто загађују јавни простор лажима, причама о квазиобавјештајним подацима и теоријама завјере? Господо, не пролази вам та филозофија да ако се чињенице не слажу са вашим мишљењем (читај квазиобавјештајним подацима), тим горе по чињенице! Ми ћемо се увијек борити истином! - рекао је Кошарац.