latinica  ћирилица
17/09/2023 |  10:24 ⇒ 17:32 | Аутор: СРНА

Рогозин: Срби да се боре да не подлегну притисцима Запада

Бивши директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин изјавио је да разумије да је Србима тешко да се одупру уцјенама Запада, али да би волио да у својој души наставе да се боре и да не подлегну притисцима.
Дмитриј Рогозин (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV/илустрација) -
Дмитриј Рогозин (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV/илустрација)

- Борио сам се за Србе у БиХ. Русија ће ипак побиједити и нама су потребни пријатељи са којима ћемо ојачати правила мирног живота у Европи - рекао је Рогозин у интервјуу за београдске Вечерње новости.

Рогозин, који је и шеф добровољачке јединице "Царски вукови", истакао је да Русији није потребна туђа територија јер има много и своје.

- Ми се не боримо за земљу, већ за то да елиминишемо пријетњу самом постојању Русије и нашег народа. Идемо до краја, како овај сукоб не бисмо оставили нашој дјеци - рекао је Рогозин.

Он је поручио да ће Русија натјерати Запад да призна потребу за безбједносним поретком у Европи који би важио за све њене чланове, истовремено га приморавајући да поштује руску слободу и суверенитет.

- Док се то не догоди, наставићемо своју борбу - нагласио је Рогозин.

Рогозин је истакао да је овај сукоб био неизбјежан, да се Запад за њега систематски приремао и да жели да уништи Русију, те да само "наивни и глупи људи нису видјели како се ваља то зло".

- Узалуд смо вјеровали ријечима западних политичара, занемарујући да су од ријечи важније стварне намјере. Сада не преостаје ниешта друго него да се боримо ипобједимо. Запамтите: увијек побјеђује онај ко је спреман да иде до краја - поручио је Рогозин.